Stenlille rugbrød kan være stærkt vanedannende.
Den ingrediens i rugbrødet, der giver det smag og karisma, er surdejen.
Stenlille rugbrød er et ægte surdejs rugbrød.
Det strækker sig over to dage, når der skal bages rugbrød,
men opskriften er enkel, og kan nemt røres i hånden.
Surdejen blandes med
6,5 dl. lunkent vand og
1 spiseske groft salt.
Dejen kan med fordel røres med et kraftigt piskeris.
200 g hvedemel blandes i dejen ,
250 g skårne rugkerner blandes i dejen.
250 g groft rugmel blandes i dejen.
Det hele røres til en lind grød, og stilles lunt med et klæde eller låg over skålen.
Vent et sted mellem 22 og 28 timer, så er dejen klar til trin 2.
Mel er ikke bare mel.
Friskt mel er af en hel anden kvalitet, end købe mel på pose.
Frisk malet mel indeholder langt flere vitaminer og nyttige olier.
Desværre kan det være svært at få fat i helt frisk malet mel, men gør et forsøg, det er det værd.